Hybenblomstgelé-opskrift

Så let er det at lave den skønneste hybenblomst gelé

Pluk bladene, men vask dem ikke. Så forsvinder smagen fra dem, ryst dem så evt. små dyr ikke kommer med i gryden.
Den portion jeg laver på vidoen er gange 4 ift den opskrift jeg har skrevet her.

Du skal bruge følgende:

3 dl. hybenblomst blade
3 dl. vand
6 spsk. frisk citronsaft
300 g. sukker
1,5 spsk. geleringspulver
Atamon
Rene skoldede glas

Sådan gør du:

Hybenblomst bladene, vand og citronsaft kommes op i en gryde med lås, kog op, og lad det koge 5 min.
Imens blandes sukker og geleringspulver blandes godt, og de rene skoldende glas, skal have lidt atamon. Jeg gør som på vidoen hvor jeg lukker dem, ryster, åbner og hælder det over i næste glas.
Si bladende fra og kom saften tilbage i gryden, pisk sukker/geleringsblandningen i saften og lad det koge op. Når det lige har kogt op, så tag gryden fra varmen. Nu kan du fjerne evt. skum fra overfladen. Vær ikke bekymret for at væsken virker meget tynd i det, det skal nok sætte sig når det er blevet godt koldt.
Jeg sier saften når jeg hælder det op i en kande, det er lettere at styrer det at hælde det på glas. Når glasene er fyldt, så tørrer jeg kanten af med atamon, bare så jeg er sikker på det er "rent". Lukker glasene og lader dem køle af før jeg sætter dem koldt/køligt. Jeg er så heldig med at have flere muligheder for opbevaring.

Tips...

Kom gelen i mindre glas, så undgår du at de bliver dårlig efter åbning hvis de ikke bliver spist.
Kom aldrig urene knive, skeer i gelene, når det skal på en pandekage, en ristet toast eller.... 
Jeg syntes det er den perfekte gaveide til en god veninde, mor eller kollega. Jeg ville helt sikkert selv blive glad for sådan et glas kærlighed.

Husk opså at tjekke opskriften med hybenblomst sukker - klik her

Skriv et svar

Copyright © 2025 All Rights Reserved
Created by TrineToemmeraas.dk
Gennemgå indkøbskurven
0
Tilføj en rabatkode
Subtotal