Min bedste forårs dessert med rabarber

Bookmark (1)
Please login to bookmark Close

Her er en opskrift på en lækker forårs dessert med rabarber

Denne dessert er en perfekt måde at fejre foråret på med den syrlige rabarber og den søde crumble. Du kan også eksperimentere med at tilføje lidt frisk mynte eller en smule revet ingefær i kompotten for en ekstra smagsdimension.

Rabarberkompot med vaniljeis og crumble

Ingredienser:
Til rabarberkompot:

500 g friske rabarber, skåret i små stykker
100 g sukker (juster efter smag)
1 teskefuld vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
1 spsk citronsaft

Til crumble:

100 g havregryn
100 g hvedemel
75 g smør, koldt og skåret i små tern
50 g sukker
1/2 teskefuld kanel (valgfrit)

Servering:

Vaniljeis eller flødeskum

Fremgangsmåde:

Lav rabarberkompotten:

Skær rabarberne i små stykker og læg dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker (eller den opskårne vaniljestang) og citronsaft.

Lad det simre på lav varme i cirka 10-15 minutter, indtil rabarberne er blevet bløde og en smule mosede. Rør jævnligt. Juster sødmen med ekstra sukker, hvis nødvendigt.

Sæt kompotten til side og lad den køle af.

Lav crumble:

Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).

I en skål, bland havregryn, mel, sukker og kanel sammen.

Tilsæt smørret og brug hænderne eller en dejblander til at smuldre smørret ind i de tørre ingredienser, indtil du får en grov, smuldret dej.

Fordel crumble-dejen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller indtil den er let gylden og sprød.

Servering:

Anret rabarberkompotten i små dessertskåle.

Top med en generøs portion crumble og en kugle vaniljeis eller en skefuld flødeskum.

Server straks og nyd den friske forårs-dessert!

Del endelig dine bedste forårsdesserter med os andre, skriv dem i kommentarfeltet eller send den til mig på mail

Skriv et svar

Copyright © 2025 All Rights Reserved
Created by TrineToemmeraas.dk
Gennemgå indkøbskurven
0
Tilføj en rabatkode
Subtotal