Vandglas æg
Har du hørt om vandglas æg?
Jeg gætter på hvis jeg spørger 1000 personer vil måske 1-2 sige de tror de ved hvad det er. Og jeg er også kommet på sporet af det på en hel særlig måde.
Ved at undersøge hvad de er i opvasketabs, og at forsøge at få folk til at smøre sofaen ind i det, så undersøger jeg som altid hvad de indeholder.
Vandglas er et naturligt produkt, kendt som natriumsilikat. Det er en klar, farveløs og viskøs væske, der består af natriumoxid (Na2O) og silica (SiO2). Vandglassets konsistens kan variere fra en tyndflydende til en geléagtig substans.
Jeg tester sammen med jer
Det er første blogindlæg jeg har lavet hvor det ikke er et gennemtestet tip jeg viser, så jeg håber I kan bærer over med mig.
6/5 er datoen for hvornår jeg satte dette igang, og har jeg gjort det rigtigt så skulle de kunne stå i op til 18 mdr og stadig være så friske som nu.
Jeg vil løbende teste dem, og skal nok opdaterer dette indlæg med info.
Hvad kan man ellers bruge vandglas til og hvor kan det købes?
Vandglas kan bruges til at tætne krukker, hvis de ex er blevet frostsprængte.
Fordi det har den egenskab at det kan tætne overflader, så ville man ex. også kunne bruge det til at gøre en ler krukke tæt således man ville kunne bruge den til fuglebad/vandbad, eller hvad fantasien byder på.
Man købe vandglas i byggemarkeder, Matas, større supermarked og på nettet.
Hvordan bliver æggene?
Man kan bruge æggene til næsten alt det man bruger friske æg til, altså vandglas æg lavet korrekte er altså også friske.
Skallene bliver lidt tykkere, og konsistensen bliver lidt mere flydende, så det kan være lidt sværre at blødkogte æg. De kan bruges til at bage med, spejlæg, hårdkogt æg, scrambel osv.
Update den 6 maj
Har opdaget at jeg skulle have blandet vandglasset med vand, men det turde jeg ikke da jeg var bekymret for "blommen". Men jeg har nu taget æggene ud, fyldt krukken op med vand (kogt vand jeg har kølet ned) og kommet æggene tilbage.
Update d. 12 maj
Æggene har nu stået i blandingen i 6 dage, og Brian ønskede scrambel æg til morgenmad, så jeg kunne lige bruge ham til at teste om de stadig er gode nok. Og det var de.
Man skal ikke være bekymret, det er ikke således at æg kan blive halvdårlige, enten er de gode eller så er de dårlige, og tro mig, er de dårlige, så lugterne man det med det samme.
Update d. 16 maj
10 dage "gamle" æg testet... mums
Update d. 28 juni 2024
Lad mig endelig vide hvis du prøver det
I dag er det lidt over 7 uger siden jeg satte disse æg over, og de dufter af friske æg og er 100% helt som den 6/5 da jeg kom dem i blandingen.
Update d. 13 august
Sidste æg blev brugt i aftes d. 12 august 2024, altså mere end 3 mdr. efter jeg startede projektet. Og må bare sige det er en succes, der har været 1 æg som ikke var helt i orden da jeg knækkede det. Der var små revner i skallen, men det lugtede ikke og havde ikke forurende resten af æggene. Det tror jeg som hellere ikke det kan, men som altid skal man være OBS.
Jeg har søgt efter nye uvasket æg som jeg nu kommer i samme blandning, så må vi se om man kan genbruge det, hvilket jeg tror man kan.